Kindcentrum (IKC) Borgele te Deventer


Kindcentrum (IKC) Borgele te Deventer
Kindcentrum (IKC) Borgele te Deventer
Kindcentrum (IKC) Borgele te Deventer
Kindcentrum (IKC) Borgele te Deventer
  • Locatie Deventer
  • BVO 4.400 m2
  • Functie Onderwijs & dagopvang
  • Opgeleverd Opgeleverd (2016)
  • Bijzonderheden Toepassing frisse scholen principe

Projectbeschrijving

Het betreft het bouwen van een integraal kindcentrum aan het Groenewold te Deventer waarin 4 instellingen onder één dak (gaan) samenwerken. Elk van de 4 partners heeft zijn eigen specifieke rol in het onderwijs en kinderopvang.

Er is een school voor regulier primair onderwijs, De Borgloschool, een school voor speciaal onderwijs cluster 3, De Linde en een orthopedagogisch dagcentrum, Het Lantaarntje.

De dagopvang van meervoudige gehandicapte kinderen, de kinderdag- en buitenschoolse opvang wordt verzorgd door Partou. Elke instelling heeft zijn eigen gebied binnen het gebouw, maar het gebouw is zodanig ontworpen dat de instellingen ook een grote mate van samenwerking kunnen genereren.

Het betreft een grotendeels eenlaags gebouw van ca. 4.400 m² waarvan de opdracht het gehele bouwkundige werk van het project behelst, inclusief de sloopwerken ten behoeve van de bestaande school, het glas- en schilderwerk en de inrichting en aanleg van het omringende terrein.

Opdrachtgever van het project: De Onderwijsspecialisten te Arnhem
BRControls levert een volledig webbased gebouwbeheersysteem: voor verwarming, ventilatie en integrale energiebemetering van de individuele schoolinstellingen. Lokalen zijn voorzien van een luchtkwaliteitsmetingen volgens het “Frisse Scholen” principe. Er wordt behoefteafhankelijk geventileerd.

Frisse Scholen
Een Frisse School is een schoolgebouw met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur en comfort, licht en geluid.

 

Terug naar boven