Centrum Voor Veilig Wonen te Appingedam


Centrum Voor Veilig Wonen te Appingedam
Centrum Voor Veilig Wonen te Appingedam
Centrum Voor Veilig Wonen te Appingedam
  • Locatie Appingedam
  • BVO 3,630 m2
  • Functie Kantoor
  • Opgeleverd Opgeleverd (2015)
  • Bijzonderheden Dit is een van de eerste kantoren in Nederland die volgens het NEN-Advies Aardbevingsbestendiger Bouwen is gerealiseerd.

Projectbeschrijving

Centrum Veilig Wonen is in het leven geroepen om de schademeldingen in het aardbevingsgebied in de provincie Groningen af te handelen. Eerder was dit een van de taken van NAM. Centrum Veilig Wonen heeft de schadeafhandeling vanaf 2015 overgenomen. Veel van de medewerkers komen zelf ook uit Groningen. Ze gaan voor inwoners van het gebied op zoek naar een passende oplossing en begeleiden hen in de wereld van regels, procedures, formulieren, expertises en dergelijke. Welzijn en veiligheid staan daarbij voorop. Doel is om een verschil maken in het leven van de mensen in Groningen.

Wij hebben in opdracht van Borgtechniek uit Winschoten voor De Groot Vroomshoop Bouwsystemen en Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf bv het kantoor voor het Centrum Veilig Wonen op het bedrijventerrein Fivelpoort in Appingedam opgeleverd.

Door middel van het flexibele en modulaire bouwsysteem van De Groot Vroomshoop Bouwsystemen B.V. is dit kantoor in een recordtempo gerealiseerd. Het ontwerp is in samenwerking met Klein Architecten tot stand gekomen. De volledige regeltechnische installatie via het web is in opdracht van Borgtechniek b.v. gerealiseerd.

 

Terug naar boven