Brede School Westerbork


Brede School Westerbork
Brede School Westerbork
Brede School Westerbork
  • Locatie Westerbork
  • BVO 3450 m2
  • Functie Multifunctionele accommodatie: Onderwijs, sport, buitenschoolse opvang en jeugdhonk.
  • Opgeleverd Opgeleverd (2015)
  • Bijzonderheden BRControls levert de complete regeltechnische installaties. BRC45-regelingen primair, BRN20 IP-naregelingen voor verlichting (DALI), klimaat en zonwering en een energiespiegel.

Projectbeschrijving

Het ontwerp is met name gericht op de landschappelijke setting van de locatie en op duurzaamheid.

In het gebouw wordt een tweetal basisscholen gehuisvest in combinatie met een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, gymzaal en een jeugdhonk. Het gebouw biedt de gebruikers een eigen plek binnen het geheel, zonder dat dit ten koste gaat van de eenheid en synergie. “De opzet en de gekozen materialen zorgen ervoor dat het gebouw een samenspel vormt met haar omgeving. In de oksels van het gebouw worden de speelpleinen gerealiseerd die hierdoor geborgenheid en herkenbaarheid krijgen.”

Het bouwterrein aan de Groeneweg kreeg bezoek van honderden schoolkinderen die daar het hoogste punt van de bouw vierden. Het hoogste punt werd gesymboliseerd door een boom waarin objecten werden gehangen. Na de zomervakantie van 2015 kunnen de kinderen in de multifunctionele accommodatie naar school.

BDG Architecten Ingenieurs Zwolle ontwerpt een nieuwe multifunctionele accommodatie in het Drentse Westerbork. Unica Installatietechniek legt de werktuigbouwkundige installaties aan.

 

 

Terug naar boven