Boijmans Van Beuningen


Boijmans Van Beuningen
Boijmans Van Beuningen
  • Locatie Rotterdam
  • BVO 15.000 m2
  • Functie Collectiegebouw
  • Opgeleverd In uitvoering (einddatum 2019)

Betrokken partijen

Projectbeschrijving

In oktober hebben we opdracht gekregen van de BAM voor het spraakmakende project Collectiegebouw Boijmans van Beuningen te Rotterdam. Het nieuwe depot komt naast het museum op het grindterrein van het Museumpark te staan. De hele collectie wordt – dat is een wereldprimeur – toegankelijk voor het publiek. De toegankelijkheid van de collectie, de realisatie van een internationaal expertisecentrum en de samenwerking met particuliere verzamelaars leidt tot een nieuwe museumtypologie: een schatkamer voor de kunstverzameling van de stad Rotterdam, die Collectiegebouw wordt genoemd.

Voor dit project worden 4 regelkasten geleverd met de BRC46-regelaar en naregelingen van de BRN15-lijn. Het klimaat en zonwering wordt via de BRT24 en BRT30 aangestuurd en wellicht zal ook de verlichting nog toegevoegd gaan worden aan de besturing.

De eerste palen zijn reeds geslagen en de oplevering zal in mei 2019 plaatsvinden.

 

Terug naar boven