NOC*NSF Papendal te Arnhem


NOC*NSF Papendal te Arnhem
NOC*NSF Papendal te Arnhem
  • Locatie Arnhem
  • Functie Sport en Maatschappij
  • Opgeleverd Opgeleverd (2018)
  • Bijzonderheden Uitfasering Staefa AS1000

Projectbeschrijving

Recent ontvingen wij de opdracht voor het vervangen van de bestaande regelinstallatie van het Gebouw NOC & NSF op het Papendal terrein te Arnhem. BRControls is als volledig webbased regelfabrikaat vanaf 2004 ingezet in diverse gebouwen voor nieuwbouw en renovatie. De vervanging was noodzakelijk na de geleidelijke uitfasering van het Staefa AS1000 product.

Het NOC & NSF gebouw wordt verduurzaamd en in fasen gerenoveerd: als eerste is de energieopwekking aan de beurt, een nieuwe warmtepomp aangesloten op de bestaande warmte- koude opwekking (WKO) van Papendal. Er worden 2 van de 4 verdiepingen gerenoveerd met BRControls naregelingen voor VAV systemen, geregeld op basis van CO2 luchtkwaliteit voor behoefteafhankelijk ventileren met een energiezuinige luchtbehandelingskast.

Er wordt 2 nieuwe regelkasten geleverd en 3 kasten voor ventilatie worden omgebouwd naar BRControls, alle bestaande- en nieuwe regelkasten worden gekoppeld op het technisch netwerk van Papendal Arnhem voor beheer door de technische Dienst.

 

Terug naar boven